I PODCAST DÅLIGA SVENSKAR 011:

  • Max har kärleksproblem igen. Tjejerna håller inte sina avtal.
  • Rickard ligger och latar sig på Rügen, men har spelat in en lektion om paleo och diabetes
  • Olle pratar om hemlöshet – ett vanligt inslag i Berlin

Vårt elfte avsnitt spelades in utan Rickard, som är på semester. I hans ställe har vi fått in en hemlig gäst, en swingdansande startup-arbetande barndomskompis till Max och Rickard, som kanske kan tänka sig att flytta till Berlin. Varför flyttar man till Berlin, och vad är egentligen en startup? Det blir en blandad diskussion om hur viktigt det är att hålla avtal och om en stad som badar i hemlöshet. Diskussionen leder oss genom hemlöshetens statistik, problematik, personliga beröringar och eventuella lösningar. Fanns hemlösa i DDR, och borde de skylla sig själva? Rickard mejlade dessutom ett ljudklipp i vilket han reder ut begreppen paleo, diabetes och insulin. Vad beror egentligen trötthet och dålig ämnesomsättning på, och hur förlorar man vikt på sikt? Förutom allt detta bjuder vi på de 5 mest irriterande sakerna med att bo i Berlin/Tyskland.

Relevanta länkar:

  • Günter Wallraff är en tysk journalist vars efternamn gav upphov till det svenska verbet ”wallraffa”, nämligen att i utklädnad bedriva undercover-journalistik. Se en del av hans inslag där han wallraffade som uteliggare i det kalla landet Tyskland. Ett rörande klipp, dock på tyska.
  • Max stör sig på människors beteende i Berlins tunnelbana. Hur skulle han klara det i Japan och Mexiko?
  • Äntligen! Definitionen, svart på vitt, på en startup
  • En video från TED ed som förklarar litet hur vi reagerar på socker.
  • En något längre videoserie gjord av crossfit.com som förklarar insulinets effekt på kroppen.

Facebook instagram

Lyssna på oss på Itunes