Det är inte bara folk som vill fly till Sverige. Det finns också folk som flyr från Sverige. Eller det borde iallafall finnas, enligt Max och Rickard. Olle är inte med i dagens avsnitt, det är kanske därför dagens topp-5-lista innehåller 8 orsaker. Eller kanske var anledningarna att fly Sverige helt enkelt för många för att pressa ner till fem.

#8. Falsk artighet – om Sverige inte får någon OS-medalj i år: misströsta inte. Vi står alltid högst upp på pallen när det gäller att vara skentrevlig och sedan spy galla över varandra. Säg det till mitt fejs istället!
#7. Skaffa sig nya intryck av andra kulturer – spännande
#6. Kylan – behöver man ens kommentera detta? Mörkt, kallt och jävligt, 10 månader om året.
#5. Vårdcentralen – de som trodde att Tyskland är byråkratiskt kan ju bara praoa en vecka på vårdcentralen. Dit måste man ba-fö-att, istället för att som här bara uppsöka vilken läkare man vill, direkt.
#4. Fängelsestraff – om ett fängelsestraff hotar: fly! Det här tyckte Rickard egentligen hör ihop med punkt 5, eftersom han inte kan se skillnaden på vårdcentralen och fängelse.
#3. Kärleken – gör som Max: lämna Sverige för en brud (eller grabb om du är bög, eller tjej, alternativt tjej om du är flata, ja ni fattar).
#2. Undvika skatt – det här är något som kapitalistrickard förmodligen snart kommer göra.
#1. Insekterna – ja, den korta tid på året då det faktiskt är varmt och skönt ute, så kommer myggen. Och knotten. Och fästingarna, och bromsarna, och flugorna, och getingarna. Är du fortfarande kvar i Sverige?